Je bent hier: Restaurants > Xanders bazaar

Xanders Bazaar

 
 

Locatie & routeplanner

 



Waardering

 
In totaal heeft 1 persoon een waardering gegeven.
De gemiddelde waardering is: Gemiddelde waardering: 2
 
  • Minimale porties en duur

  • Een vriendin had me een paar weken geleden uitgenodigd, om met nog een paar vriendinnen te gaan uit eten. Zij zoekt altijd de goedkoopste restaurants, omdat het geld een paar van ons nu eenmaal niet op de rug groeit. Zij had het restaurant al uitgezocht. Een nieuw restaurant, Xander’s Bazaar. Volgens haar zou het hoofdgerecht 10 euro kosten en het toetje 8 euro. Zo stond het tenminste op internet uitgelegd. Enfin, een half uur na afgesproken tijdstip zaten er 5 meiden in een mooie locatie, gezellig te babbelen. Het menu werd even uitgelegd. We kregen een kaart met 15 kleine gerechtjes, ter grootte van voorgerechtjes. Daaruit konden we een paar gerechtjes kiezen. Iedere gang ter waarde van 10 euro. Dus koos je 2 gerechten, dan 20 euro, 3 gerechten 30 euro, 4 gerechten 40 euro en 5 gerechten 45 euro. Een volwaardige maaltijd zou ongeveer 4 gangen zijn, volgens de serveerster. De kaart had niet echt maaltijden waar iemand met een gevoelige maag goed uit kan kiezen. Dus besloot ik tot 2 gangen en een toetje. Als eerste gang: ‘Groene salade’ met toast, gebakken geitenkaas en honing’. Of eigenlijk: 3 eetlepels sla met schijfjes olijf, 2 ronde toastjes (ongeveer 5 cm doorsnee), besmeerd met honing, 2 geitenkaasjes (ook ongeveer 5 cm doorsnee). Ik houd niet van olijven. Maar die vond ik toch duidelijk lekkerder dan de geitenkaas. Wist je, dat dat smaakt naar hoe een geit ruikt??? Yugh!!!! En toen het tweede gerecht... "Gebakken schelvis met aardappelen in de schil, geserveerd met een gepocheerd eitje en saffraansaus". De schelvis was een blokje van 7x3x2 cm. De aardappelen in schil waren 2 ieniemienie blokjes (doorsnee 2 cm) zonder schil, het gepocheerde eitje was wel okee en de saffraansaus leek meer op een laagje gesmolten kaas. En, o ja, er zaten ook 6 smalle spercieboontjes (kouseband?) bij. Maar gelukkig was dit wel lekker. Niet bijzonder, wel eetbaar. Het toetje: "Pistachenotenmousse, vanilla-ijs en caramelsaus" Een groen bolletje mousse zonder smaak, een mini-bolletje vanille-ijs en een paar dunne streepjes caramelsaus op het bord. Aan drankjes heb ik gehad, 1x Rivella, 1x Cappuccino, 1x thee. Kosten van dit alles: 35,50 (en dat is exclusief de fooi). Ik was zo blij dat ik vooraf thuis al met mijn man en kind een beetje had meegegeten!!!! Misschien was dit haute cuisine en snap ik daar niets van, maar hier ga ik niet meer heen!
  • door: eefske

Toegankelijkheid

 
Niet zo goed toegankelijk
  • Slecht

  • Helaas is deze zaak niet toegankelijk voor mijn electr.rolstoel. De eigenaar vindt dit heel vervelend en heeft in het verleden al eens contact gehad met de gemeente om er een liftje te maken. Helaas kan en mag dit niet van de gemeente vanwege het monumentale karakter van het pand. In een stad met veel historische panden is het nu eenmaal niet mogelijk, dat alle voorzieningen koste wat koste toegankelijk worden gemaakt. Jammer, maar helaas en ik kan daar begrip voor opbrengen. Wel fijn dat de eigenaar moeite heeft gedaan om te kijken wat mogelijk is.
  • beoordeeld door: adele

Agenda

 

Activiteit doorgeven

 
Datum:
Locatie:
Activiteit (titel):
Genre:
 
Prijs: (0 bij gratis, leeg laten bij onbekend)
Omschrijving:  
   
 

Zoeken

 
Wist je dat je jouw activiteit zelf in een
aantal simpele stappen kunt toevoegen?


Leuk!

 
Nostalgie, via Youtube (Martijn Diersmann)



Nog meer: Zwolle in de jaren 70