Je bent hier: Doen > Cultuurschip thor

Cultuurschip Thor

 
 

Locatie & routeplanner

 Waardering

 
 
Er zijn nog geen waarderingen gegeven

Toegankelijkheid

 
Niet zo goed toegankelijk
 • Slecht

 • Met een electrische rolstoel kom je niet door het grind heen voor het schip. Een ander probleem doet zich ook nog voor. Je kunt de boot echter alleen bereiken vanaf het Pannekoekenschip. Daar is het enige stuk, waar geen trapjes zijn om bij de schepen te komen. Het probleem is echter, dat er een stoepband is, waar je met een electr.rolstoel niet tegenop kunt rijden. Het trottoir is smal daar en er staan meestal fietsen. Kortom, alleen al om bij de boot te komen is met een electr.rolstoel onmogelijk. De eigenaren van de boot zijn super vriendelijk en zullen er alles aan doen om je te helpen binnen te komen als je eenmaal zover bent gekomen. Oprijplaat naar de boot is mooi glad en breed. Helaas is er binnen een afstapje en zijn de toiletten beneden. Voor iemand die nog een paar pasjes kan lopen en b.v. met een scootmobiel komt of met een duwrolstoel zijn er wel mogelijkheden. Scootmobiel kan bij het schip blijven staan. Met een electr.rolstoel zal het niet gaan om het schip te bereiken als ook niet om binnen een afstapje te nemen.
 • beoordeeld door: adele

Agenda

 

jan
14
zondag
Muziek

 • Muziek - Erica Yong, Patrick Curfs & Rik Elings

 • zondag 14 januari
 • Cultuurschip Thor
 • Een unieke samenwerking leidt tot een gelegenheidstrio dat bestaat uit een waanzinnig swingende zangeres, een imponerend virtuoos saxofonist en een meesterbegeleider/arrangeur aan de vleugel. Zangeres Erica Yong zong regelmatig arrangementen van Rik Elings bij het Orkest van de Luchtmacht en het Thomas orkest, Thomas-dirigent Patrick Curfs is tevens leadsaxofonist bij dit Luchtmacht Orkest. Voor kenners en ingewijden informatie genoeg om terstond te boeken!
 • Aanvang: 12:00 uur
  Prijs: € 12
jan
20
zaterdag
Muziek

 • Muziek - Klatwerk3 : Lost in Berlin

 • zaterdag 20 januari
 • Cultuurschip Thor
 • Het avontuurlijke Noordelijke trio Klatwerk3 bestaat uit pianist Boelo Klat, bassist Ruud Vleij en drummer Ancel Klooster.

  Boelo Klat studeerde aan het conservatorium in Groningen klassiek piano en jazz. Hij won reeds in 1990 het Middelsee Jazz Concours en speelde daarna samen met Hanneke Kappen en Jan Glas. Hij heeft inmiddels acht cd ‘s op zijn naam staan met eigen composities.

  Ruud Vleij studeerde contrabas en basgitaar in Den Haag, deed veel theaterprojecten en tours in Europa. Zo speelde hij met Francien van Tuinen en het Noordpoolorkest.

  Ancel Klooster studeerde klassiek slagwerk en drums in Groningen en New York. Hij speelde met Jumping the Blues, diverse musicals en een project met muziek van Vince Mendoza.

  Het commentaar en de recensies spreken voor zich:

  “..Ik zette de laatste cd van Klatwerk in de cd speler. Dat was dagen geleden. Hij zit er nog steeds in. Ik geniet!”
  -Jan Mulder (DWDD)

  “Boelo Klat heeft het ritme van Michel Camilo, het hoekige van Monk en het melodische van Keith Jarrett.”
  -Mattie Poels (NPS)

  “Klat combineert introverte romantiek en billevanisme met een milde vorm van free jazz…”
  -Eddie Determeijer (Jazzism)

  “Weerbarstige jazz waarin je omgeploegde akkers hoort en vette brokken klei. De Groningse jazzpianist Boelo Klat verruimt het denken samen met Ruud Vleij (bas) en Ancel klooster (drums). Klatwerk3 wisselt stugge, massieve klanken af met vlinderlicht spel en bijna rockende swing.“
  -Margot Rantong (Stichting Jazz in Arnhem)

  “Pianist / componist Boelo Klat liet zich voor de nieuwste CD inspireren door dagelijks bezigheden en persoonlijke gebeurtenissen. Hierdoor vormt de muziek een diversiteit van avontuurlijke, verstilde, humoristische en filmische klanken. Klatwerk3 onderscheidt zich door de eigenzinnige compositie-opbouw van pianist Klat, gecombineerd met improvisaties, waar jazz raakvlakken vindt met pop- en klassieke muziek. KW3 staat bekend om deze brede muzikale achtergronden, waarbij altijd aandacht is voor de jazztraditie, gecombineerd met avontuurlijke en vernieuwende elementen, die zijn vormgegeven vanuit melodische sferen en klanken.”
  -Angelique van Os
 • Aanvang: 20:30 uur
  Prijs: € 15
jan
28
zondag
Muziek

 • Muziek - Emma Lou: Nooit Alleen

 • zondag 28 januari
 • Cultuurschip Thor
 • Ga mee in het hoofd van Emma Lou vol vreemde stemmetjes, onzekerheden, verlangens, frustraties en liefdesdrama’s. Ze heeft de touwtjes graag in handen maar dit werkt haar alleen maar tegen. Is geluk te vinden en komt het allemaal goed? Eén ding is zeker: ze is 'Nooit Alleen’.

  In september 2016 bracht ze haar gelijknamige album uit. Van rustige luisterliedjes tot uptempo popsongs met met een flinke dosis humor.

  Dit seizoen gaat ze met viool en ukelele de theaters in met een akoestisch programma, begeleid door gitaar en contrabas.

  In 2014 studeerde ze af op het conservatorium richting jazz en pop waar ze de ArtEZ vriendenpublieksprijs in de wacht sleepte. In 2016 won ze eveneens de publieksprijs op het Utrechts Kleinkunst Festival.

  Gitaar: Mark Schimmel, Contrabas: Paul Klinkhamer

  www.emmalou.nl
 • Aanvang: 15:00 uur
  Prijs: € 12
jan
30
dinsdag
Muziek

 • Muziek - Baas & Basilova

 • dinsdag 30 januari
 • Cultuurschip Thor

 • Een bijzondere Cross-over van Klassiek naar Jazz improvisatie  en terug...
  Gitarist Reinier Baas en  pianiste Helena Basilova brengen hun verschillende achtergronden samen in 1 concert en vertellen samen een verhaal met o.a. Composities van M. Ravel, M. Feldman, O. Messiaen en eigen werk van Reinier Baas zelf.
   
  Helena Basilova, in Rusland geboren als dochter van twee gevestigde pianisten/componisten maar opgegroeid in Nederland heeft een onmiskenbare verbinding met de Russische muziek en haar wijdverbreide invloed in (Oost-) Europa. Hoewel Helena repertoire uit alle periodes en stijlen speelt zijn het toch steeds Russische componisten zoals Prokofiev, Rachmaninov, Shostakovich en Skrjabin die haar speciale aandacht krijgen. Naast een solo-carrière waarin Helena speelt in prestigieuze zalen als het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall's Weill Hall, Symphony Space NYC, de HPAC Japan en de NCPA in Mumbai, heeft ze een diepe liefde voor kamermuziek. Ook werkt  ze vaak met hedendaagse jazz-musici; daar zijn we vanavond getuige van.
  De Amsterdamse gitarist Reinier Baas is één van de aanjagers van een nieuwe lichting Nederlandse jazzmusici. In 2010 studeerde Baas met een 10 af aan het Conservatorium van Amsterdam en was hij finalist bij de Deloitte Jazz Awards. Sindsdien speelde hij op toonaangevende podia als het North Sea Jazz Festival, Bimhuis, Wellington Jazz Festival en het Umbria Jazz Festival, en stond hij op de planken met onder meer Gregory Porter, Hans Teeuwen en Benjamin Herman. Reinier Baas is lid van het New Rotterdam Jazz Orchestra, en was daar in 2015 solist in een programma met zijn composities en arrangementen.
   
  Helena en Reinier studeerden samen op het Conservatorium van Amsterdam, zijn inmiddels ook beiden als docent verbonden (geweest) aan het ArtEZ  Conservatorium te Zwolle en Enschede.
  In 2014 schreef Reinier een stuk voor Helena genaamd Epilogue, te horen op zijn CD: Smooth Jazz Apocalypse. Link naar dit stuk: https://open.spotify.com/track/1uaMCeZ1d7FaB35PNtNOea
 • Aanvang: 20:30 uur
  Prijs: € 15
feb
11
zondag
Muziek

 • Muziek - Neil Young Tribute

 • zondag 11 februari
 • Cultuurschip Thor
 • Waarom een Neil Young Tribute Band? Ruim dertig jaar geleden draaiden we zijn platen helemaal grijs: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Zulke mooie muziek, die nooit gaat vervelen. Later ontstond de wens zijn muziek live te gaan uitvoeren. Nu spelen we met de Neil Young Tribute meer dan 50 songs van Neil Young en het is fascinerend hoe Neil ‘brand new tunes with familiar chords’ weet te blijven schrijven die altijd weer raken.

  In de bezetting met Henri de Vries op gitaar, piano en zang, Gijsbert Diteweg op gitaar, lapsteel en viool, zangeres Danya Plugge op bas en Bert Fonderie die drumt en zingt brengt Neil Young Tribute alle verschillende facetten van Neil ten gehore: het ruige elektrische, de akoestische ‘country’ en de mooie kleine solosongs. Veel samenzang, gevarieerd solowerk en, niet in de laatste plaats, de stemgelijkenis met die van Neil maken dat liefhebbers van zijn muziek altijd vol mooie herinneringen huiswaarts keren.

  Henri de Vries - zang, gitaar, piano, mondharmoinca
  Gijsbert Diteweg - lapsteel, gitaar, viool
  Danya Plugge - bas, zang
  Bert Fonderie - drums, zang
 • Aanvang: 15:00 uur
  Prijs: € 12
feb
12
maandag
Muziek

 • Muziek - ArtEZ Teachers on Thor

 • maandag 12 februari
 • Cultuurschip Thor
 • Op maandag 12 en dinsdag 13 februari worden alle lessen binnen het ArtEZ Conservatorium gegeven door een keur van nationale en internationale gastdocenten. Deze jaarlijkse Instrument Tweedaagse boordevol masterclasses en clinics biedt ArtEZ docenten de kans om voor het inmiddels zeer populaire ‘Teachers on Thor’ StarrJazz concert een Mystery Guest uit te nodigen….houd de website en de nieuwsbrief in de gaten!
 • Aanvang: 20:30 uur
  Prijs: € 15
feb
25
zondag
Muziek

 • Muziek - Vive Piaf !

 • zondag 25 februari
 • Cultuurschip Thor
 • Nadja Filtzer en haar virtuoze accordionist André Vrolijk (en pianist Rik Elings die het duo op verschillende momenten zal aanvullen) nemen je mee in de achtbaan van Edith Piaf’s leven en chansons. Een compilatie van het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. Na uitverkochte voorstellingen met laaiend enthousiast publiek door het land van Sneek tot aan Maastricht en het Brighton Fringe Festival, speelt en zingt Nadja nu in Zwolle.  Met nummers als Rien de rien en la Vie en Rose, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes. Nadja : "Ik voel me aan Piaf verwant. Toevallig zijn we beide klein van stuk en heten onze vaders, die we van jongs af aan hebben moeten missen, Louis. Maar vooral met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, onweerstaanbare levenslust en vurig temperament, die ik herken vanuit mijn Mexicaans-Russische roots."

  Nadja Filtzer won de publieksprijs 2009 Concours de la Chanson. Ze studeerde af als actrice en is nu 18 jaar professioneel chansonnière, entertainer, songwriter en theatermaker. Ze zingt Jazz, Braziliaans, Tango, Franse en eigen Nederlandse Chansons, Soul en Smartlappen als Tante Sjaan.  Met haar Oekraïens-Joods-Mexicaans-Hollandse wortels verenigt Nadja de melancholie van het oude Europa met de passie van Latijns-Amerika.

  André Vrolijk 4e generatie accordeonist in zijn familie, speelde o.a.bij Jenny Arean, Simone Kleinsma, Willeke Alberti, Laura Fygi, Danny de Munk, René Froger, de Toppers, tango orkest Malando en meerdere malen voor het Koningshuis. Door de pers werd hij ‘de nieuwe Johnny Meijer’genoemd. Sinds 2008 speelt André geregeld met Nadja, waaronder in ’Chantango’ en arrangeerde de meeste nummers voor ‘Vive Piaf’.

   
 • Aanvang: 15:00 uur
  Prijs: € 12
maa
11
zondag
Muziek

 • Muziek - Erwin v.Ligten & Beatrice vd Poel : Forever 27

 • zondag 11 maart
 • Cultuurschip Thor
 • Club 27: legendarische muzikanten die op 27-jarige leeftijd stierven en tot op de dag van vandaag voor velen nog steeds een inspiratiebron zijn. Toen rond 1970 in korte tijd de 27-jarigen Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison overleden, werd het verband voor het eerst gelegd. Helaas volgden later ook Kurt Cobain van Nirvana, Amy Winehouse en Jeff Buckley.

  In dit Uurtje Cultuurtje brengen Erwin van Ligten en Beatrice van der Poel een eerbetoon aan Club 27. Zij interpreteren de songs op een eigen manier, waarbij het karakter bewaard blijft, maar de muziek een extra dimensie krijgt. Met prachtige verhalen, subtiel gitaarspel en soulvolle zang is Forever 27 een blijvende herinnering aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen. En daarmee altijd jong blijven.
 • Aanvang: 15:00 uur
  Prijs: € 12
maa
12
maandag
Muziek

 • Muziek - Trio Braden Teepe Jackson: Conversations

 • maandag 12 maart
 • Cultuurschip Thor
 • Saxofonist Don Braden en bassist Joris Teepe: individueel hebben ze beiden met de meest legendarische Jazz grootheden gespeeld. Don Braden werkte met Betty Carter, Wynton Marsalis, Freddie Hubbard, Tony Williams, Tom Harrell, Roy Haynes en vele anderen. Joris Teepe vertoefde 9 jaar in Rashied Ali's groep, ook werkte hij met Billy Hart, Benny Golson, Sonny Fortune en nog veel meer. Vanavond wordt het trio gecompleteerd door meesterdrummer Gene Jackson.

  Braden & Teepe ontmoetten elkaar in New York in 1992, en al snel was duidelijk dat ze hun energie decennia lang zouden bundelen in talloze projecten. Aan hun eerste gezamenlijke CD ‘Pay As You Earn’, werd meegewerkt door Tom Harrell, Cyrus Chestnut en Carl Allen (Mons Records). Er volgde meer CD’s, Tours, Jazz Masterclasses, TV shows, Big Bands en talloze compositie projecten.
 • Aanvang: 20:30 uur
  Prijs: € 15
maa
25
zondag
Muziek

 • Muziek - Rik Elings & The Young Guests

 • zondag 25 maart
 • Cultuurschip Thor
 • Pianist, componist en arrangeur Rik Elings doorgrondt graag klassieke muziek om er dan vervolgens een unieke eigen draai aan te geven. Soms klinkt dit gevoelig en melancholiek, soms swingend en Jazzy, vaak is het leerzaam met een knipoog, maar altijd integer. Voor dit Uurtje Cultuurtje nodigde Rik jonge klassieke en Jazz muzikanten uit om samen met hem zijn ‘omgebouwde klassiekers’ ten gehore te brengen: u zult verrast worden!
 • Aanvang: 15:00 uur
  Prijs: € 12
apr
8
zondag
Muziek

 • Muziek - Sue the Night : Mosaic & Wanderland Acoustic

 • zondag 8 april
 • Cultuurschip Thor
 • De songs van debuutalbum Mosaic en opvolger Wanderland worden meestal gespeeld door 6 man sterk. In deze akoestische setting komt de kern van de songs naar voren; zoete melancholie, dwalend in het hier en nu, gedragen door de krachtige stem van Sue. 

  Sue is solo begonnen in cafeetjes en huiskamers, maar na het succes van debuutalbum Mosaic met megahit 'The Whale' stond ze, inmiddels als sextet, op festivals als Best Kept Secret en Zwarte Cross. De opvolger en tweede megahit ''The World Below' volgde en de band werd voor 2016/2017 een seizoen lang gevraagd als huisband voor De Wereld Draait Door! Op festivals als Indian Summer, Songbird en Concert At Sea heeft de band zich inmiddels ook bewezen, maar met 'Mosaic & Wanderland Acoustic' kan de band ook in intieme setting uitpakken; geïnspireerd door Neil Young, Fleetwood Mac, War On Drugs heeft Sue een eigentijds geluid wat menig hart sneller doet kloppen. In april 2017 verscheen haar 2e album ‘Wanderland’ welke met succes is ontvangen en waar naast ‘The World Below’ ook de single's ‘Mind Dear’ & ‘From the Mire’ op terug te vinden zijn.
 • Aanvang: 15:00 uur
  Prijs: € 12
apr
25
woensdag
Muziek

 • Muziek - Bas Schouten een Uurtje Solo

 • woensdag 25 april
 • Cultuurschip Thor
 • Gitarist Bas Schouten gaat eindelijk doen waar hij al jaren van droomt. Hij gaat met zijn eigen werk de planken op. Vele jaren heeft hij als gitarist en achtergrondzanger in verschillende formaties gewerkt, maar nu gaat hij het alleen doen. Hij heeft het lang voor zich uitgeschoven, maar nú is het zijn tijd. De komende tijd gaat Bas rondreizen en hij zal de plekken waar hij komt als inspiratiebron gebruiken voor nieuw materiaal. Daarnaast zal hij zijn bestaande materiaal verder uit gaan werken. Omdat we er zeker van zijn dat dit de moeite waard wordt, hebben we Bas alvast gevraagd om bij ons zijn solodebuut te komen maken.
 • Aanvang: 20:30 uur
  Prijs: € 12Activiteit doorgeven

 
Datum:
Locatie:
Activiteit (titel):
Genre:
 
Prijs: (0 bij gratis, leeg laten bij onbekend)
Omschrijving:  
   
 

Zoeken

 
Wist je dat je jouw activiteit zelf in een
aantal simpele stappen kunt toevoegen?


Leuk!

 
Nostalgie, via Youtube (Martijn Diersmann)Nog meer: Zwolle in de jaren 70